پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

وزیر خارجه آلمان: برای حل برجام، همه طرف‌ها باید آماده سازش باشند

وزیر خارجه آلمان تأکید کرد که مسائل پیرامون برجام بسیار پیچیده است و یافتن راه‌حل برای آن نیازمند تمایل تمامی طرف‌ها برای سازش است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 10
کد خبر: ۸۳۳۵۰

به گزارش راهبرد معاصر، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان علی‌رغم آنکه نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در «وین» پایتخت اتریش را «سازنده» توصیف کرد، اما ادامه داد که مسائل پیرامون برجام بسیار پیچیده است و یافتن راه‌حل برای آن نیازمند تمایل تمامی‌ طرف‌ها برای سازش است.

 

دومین جلسه حضوری نشست کمیسیون مشترک‌ برجام که از روز سه شنبه ۱۷ فروردین ماه در وین از سر گرفته شده بود، روز گذشته (جمعه ۲۰ فروردین) برگزار و بعد از حدود یک ساعت و نیم پایان یافت.

 

خبرگزاری آلمان گزارش کرد که نشست کمیسیون مشترک برجام چهارشنبه هفته آینده (۲۵ فروردین ماه) از سرگرفته می‌شود که شرکت‌کنندگان در این نشست در خصوص پیشرفت‌هایی که تاکنون حاصل شده، خوش‌بینی محتاطانه‌ای ابراز کرده‌اند.

 

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در «وین» پایتخت اتریش روز گذشته در پیامی که در صفحه توییتر خود در خصوص نشست کمیسیون مشترک برجام منتشر کرده بود، نوشت که مذاکره‌کنندگان در پایان سه روز اول از گفت‌وگوها، «از پیشرفت‌های حاصل آمده ابراز رضایت خاطر داشتند».

 

وی سپس اطلاع داد: «کمیسیون (مشترک برجام) به منظور حفظ این جریان مثبت، هفته آینده مجدداً تشکیل جلسه خواهد داد».

 

طبق گزارش خبرگزاری آلمان، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا نیز مذاکرات را «سازنده» توصیف کرد اما در ادامه بدون اشاره به تلاش‌هایی که ایالات متحده برای پیشرفت در مذاکرات باید انجام دهد، توپ را در میدان ایران انداخت و گفت که برای حصول پیشرفت، ایران می‌بایست جدیت بیشتری در عزم خود نشان دهد.

 

این مقام وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت که آمریکا «در صورت بازگشت ایران به تعهداتش، آمادگی دارد تا تحریم‌های غیرمرتبط با برجام و غیرمرتبط با مزایایی که ایران از برجام انتظار دارد را بردارد».

 

از طرف دیگر، «سیدعباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر آن‌که ایالات متحده قصد اصلاح موضع خود و برداشتن تحریم‌ها را دارد».

 

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان نیز در گفت‌وگو با شبکه خبری «رند» با سازنده توصیف کردن مذاکرات وین گفت: «تمامی‌ طرف‌ها تمایل نشان دادند که با صداقت لازم برای یک هدف مشترک-اجرای کامل برجام-تلاش کنند».

 

وی با این‌حال ادامه داد: «این آسان نخواهد بود. ما تنها در آغاز مذاکرات فشرده هستیم» و مذاکرات شامل موضوعات بسیار پیچیده است و یافتن راه‌حل، نیازمند تمایل تمامی طرف‌ها برای سازش است.

 

در نشست روز گذشته کمیسیون مشترک برجام، نمایندگان اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده‌های جلسات کارشناسی، نتیجه رایزنی‌های کارشناسان ایران و کشورهای ۱+۴ را به اعضای کمیسیون مشترک گزارش کردند.

 

«سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه و رئیس هیأت ایرانی، در این نشست ضمن تاکید بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای ادامه تعاملات جدی، گفت: «این امر منوط به مشاهده اراده سیاسی و جدیت در طرف‌های مقابل است و در غیر این صورت، دلیلی برای ادامه مذاکرات وجود نخواهد داشت».

 

ایران تأکید کرده در این دور مذاکرات، هیچ گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا نخواهد داشت و ضمن رد راه‌حال گام‌به‌گام، بازگشت ایران به تعهدات برجامی را منوط به لغو همه تحریم‌های آمریکا می‌داند.

 

اتحادیه اروپا بعد از پایان دومین دور نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، با صدور بیانیه‌ای گفت در این گفت‌وگوها ابعاد بازگشت احتمالی آمریکا به توافق هسته‌ای بررسی شد و تأکید شد: «سازوکارها جهت تضمین بازگشت به برجام و اجرای موثر آن نیز مورد بحث قرار گرفت. دو گروه کارشناسی رفع تحریم و اجرای مقدمات هسته‌ای نیز اقدامات خود را به اطلاع کمیسیون مشترک رساندند»./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار